Up the Hill

Jinchu Zhou
Professorship
Architectural Design and Participation
project

The former S-bahn station, after being abandoned for almost 50 years, seems to be a lost place. However, its 70s-retro-charm not only attracts skaters in Munich, but also becomes an inside-tipp for tourists, photographers and film teams like to use it as the theme. The aim of this projekt is to stimulate the vitality of the space, while reflecting both the context and the landscape.

The aim of the design is to create a continuous, multi-functional mini city that meets the needs of different groups of people. In today‘s crowded living environment, the idea of “other city” that I understand is to use the existing conditions of the base to better explore the potential of base itself. While creating more space, we should do as little damage as possible to the existing conditions.
The design is inspired by “thinking out of the box”. If a building could be seen as a box, what happens outside the box? I named the theme “up the hill”, using the existing height difference of the base to create various spaces at different heights for different functions. At the same time, these spaces are continuous with each other. They can be walls, roofs, ground, or even in mid-air. They are not only a part of the box, but also the space created by the box.

Up the Hill
Image
Up the Hill
Section/Elevation
Up the Hill
Plan
Up the Hill
Plan
Up the Hill
Model Photos